امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

شهر الكترونیك

شهر الكترونیكدسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 13 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

پس از مطرح شدن مبحث جامعه اطلاعاتی در جهان وتصویب اصول وطرح اجرائی آن در ژنووتونس بحث شهرهای الكترونیك ودولت الكترونیك بسیار جدی تر شده است جامعه جهانی با شعار جامعه اطلاعاتی به دنبال تبیین شهرهای الكترونیكی است در واقع شهر الكترونیكی عبارت است از دسترسی الكترونیكی شهروندان به خدمات سازمانهای شهری به صورت شبانه روزی وهفت روز هفته به شیوه ای قابل ا

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

 شهر الكترونیك

مقدمه

پس از مطرح شدن مبحث جامعه اطلاعاتی در جهان وتصویب اصول وطرح اجرائی آن در ژنووتونس بحث شهرهای الكترونیك ودولت الكترونیك بسیار جدی تر شده است. جامعه جهانی با شعار جامعه اطلاعاتی به دنبال تبیین شهرهای الكترونیكی است. در واقع شهر الكترونیكی عبارت است از دسترسی الكترونیكی شهروندان به خدمات سازمانهای شهری به صورت شبانه روزی وهفت روز هفته به شیوه ای قابل اطمینان امن ومحرمانه در این مقاله در قالب چهار بخش به این مسئله می پردازیم:

1)     مزایای ومفاهیم شهر الكترونیك

2)     مدل شهر الكترونیك

3)     شهر الكترونیك درایران

4)     دموكراسی الكترونیك

الف- مزایای شهرالكترونیك: این شهرها تفاوت عمده ای با شهرهای سنتی دارند. در این شهرها بسیاری معضلات ومشكلات شهرهای سنتی مانند آلودگی هوا،ترافیك، انتظار در صفوف اماكن خدمات رسانی عمومی،هزینه های زیاد نگهداری وتوسعه سیستم حمل ونقل و بزرگراههای شهری وجود ندارد. شهر الكترونیك از دید یك كاربر سایت است كه از آن دسترسی به تمام خدمات شهری ممكن است.

این وب سایت درگاه نامیده میشود.

زمان هایی كه با استفاده از امكانات شهرهای الكترونیك برای شهروندان ذخیره می شود را میتون با مطالعه، استراحت، رسیدن به خانواده، تفریح وامور فرهنگی ومذهبی یا هر كار دلخواه دیگری صرف كرد.

در شهرهای الكترونیك انجام كلیه فعالیت های بانكی اداری،تجاری، تفریحی، اطلاعات، علمی، آموزشی ،سیاسی، مسافرتی، درمانی، كاریابی ازطریق اینترنت انجام می شود.

در این شهرها ادارات مجازی هستند كه روی اینترنت قرار دارند و تنها با استفاده از آدرس سایت ادارات به آنها دسترسی می توان پیدا كرد. بانكداری الكترونیك یعنی انجام امور بانكی با استفاده از فناوری اطلاعات در این شهر ها رایج است. در ایران نیز برخی فعالیت ها در این زمینه انجام شده است مانند كارت اعتباری، سیستم های خودپرداز و…

دولت الكترونیك:

ارائه خدمات دولتی از طریق اینرنت به شهروندان است. با ایجاد دولت الكترونیك شهروندان به راحتی می توانند با سازمان های دولتی ارتباط برقرار كنند. خدمات دولت الكترونیك معمولا از طریق یك وب سایت واحد صورت می گیرد.

تجارت الكترونیك در این شهرها رایج است. تجارت الكترونیك یعنی انجام امورتجاری از طریق اینترنت.

آموزش الكترونیكی به معنای یادگیری و تحصیل از طریق اینترنت از تسهیلات دیگر این شهرها است.

در این شیوه جدید یك وب سایت نقش مدرسه را بازی می‌كند و دانش آموزان با مراجعه، به وب سایت می توانند به صورت مجازی در كلاس های درس حضور یابند. معلمان از طریق وب سایت مزبور مطالب درسی را ارائه می كنند. فضای حاكم بر كلاس ها فضایی زنده وپویا است.

فعالیت های سیاسی یكی از مهمترین اموری است كه افراد در جامعه مبتنی بر دموكراسی به آن می پردازند. در رای گیری الكترونیك، شهروندان به پای صندوق های رای كه بر روی اینترنت قرار دارد می روند و كار رای گیری را انجام میدهند.

در شهر الكترونیك بیماران به پزشكان الكترونیكی مراجعه می كنند ونسخه های دارویی خود را از طریق اینترنت از آنها دریافت می كنند.

در شهرهای الكترونیك ما با یك مفهوم جدید روبرو هستیم و آن مفهوم شهروند الكترونیكی است.

شهروند الكترونیك فردی است كه با فناوری اطلاعات آشنایی داشته باشد و بتواند از خدمات الكترونیكی یك شهر الكترونیك استفاده كند.

مهمترین مزایای شهر الكترونیك:

1)     فراهم آوردن دسترس شبانه روزی به تمام نقاط شهر

2)     فراهم آوردن شرایط یادگیری از راه دور

3)     ارائه خدمات از طریق اینترنت به مردم

4)     ترویج تجارت وداد وستد از طریق اینترنت

5)     ارتباط بهتر سازمان ها وارگان های مختلف شهر با یكدیگر

6)     كاهش بروكراسی وفساد اداری

7)     كاهش ترافیك شهری

مهمترین موانع و مشكلات بالقوه رودروی شهر الكترونیك عبارتند از:

1)     عدم سرمایه گذاری لازم جهت به روز آوری اطلاعات و حفاظت از سیستم ها

2)     عدم وجود نرم افزارهای لازم ویا عدم كارایی آنها

3)     عدم دسترسی مردم به اینترنت

4)     از بین رفتن حریم شخصی افراد

5)     عدم وجود نیرو متخصص كافی برای اداره شهر الكترونیك

6)     آسیب پذیری فرهنگی جامعه به علت ورود فرهنگ های نوین

ب-مدل شهرهای الكترونیك

این مدل از چهار بخش تشكیل شده است

1)زندگی الكترونیك

2) سازمان الكترونیك

3) دولت الكترونیك

5)     زیر ساختار الكترونیك

زندگی الكترونیك: شامل چهار جز مهم است

1)     آموزش الكترونیك

2)     تفریح الكترونیك

3)     ارتباطات الكترونیك

4)     تراكنش الكترونیك

در سرتاسر جهان سبك زندگی انسان در اثر استفاده از ابزارهای اطلاعاتی تغییر یافته است

e-learning به صورت ایجاد مدارسی و دانشگاه های مجازی و….است.

تفریح الكترونیك شامل تاسیس كتابخانه های مجازی ،خدمات توریست، موزه ها ونمایشگاههای مجازی و… است.

ارتباطات الكترونیك موارد زیر را دربر می گیرد:

پست الكترونیك، چت روم ها. تلفن گویا،سیستم های ATM

تراكنش الكترونیك یعنی نقل و انتقال وجوه مالی برای خرید،دادوستد معاملات از طریق اینترنت

ج-شهرالكترونیك در ایران

مهمترین اقدامات ایران در جهت ایجاد شهر الكترونیك شهر الكترونیك كیش وشهر الكترونیك مشهد می‌باشد.

شهرهای بزرگ ایران با مشكلات عدیده ای مانند ترافیك و آلودگی هوا،توزیع نامناسب خدمات شهری روبرند كه فقط با ایجاد شهر الكترونیك قابل حل است. بانكداری الكترونیك در ایران به سرعت د رحال رواج است.

دانشگاه مجازی و مدارس مجازی نیز در حال گسترش می باشند.(1)

د-دموكراسی الكترونی: كاربردشبكه الكترونی برای ایجاد نوع مستقیم تری از دموكراسی برای اتصال فرایند نمایندگی و همه پرسی های حمایتی از طریق شبكه و مناظرات آنلاین برای تصمیم گیری درباره موضوعات سیاسی دولت.

از نظربرخی اندیشمندان انتقادنگر این یك تعریف خوشبینانه است. منافع بازیگران اصلی فضای سایت شامل شركت های مشترك، نخبگان اجتماعی ودولت ها را باید در نظر گرفت. دموكراسی الكترونی شمشیری اولیه است ومیتواند به اقتدار مردمی و یا عوام فریبی منجر شود. اگر قرار باشد دموكراسی الكترونی در فضای سایب اجرا شود چگونگی بنا كردن ومحدوده به كارگیری آن بسیار مهم است.

باید راهكار خاصی را برای سیاست های رسانه ای ارایه كرد یعنی جلوگیری از انحصار های افقی به معنی اطمینان از این كه در هر بازار رقابت و در تعداد بازارهایی كه یك كارگزار می تواند وارد شود محدودیت وجود داشته باشد.

جلوگیری از انحصاری شدن عمودی یعنی باید از مالكیت متقابل (cross-ownership) جلوگیری كرد یعنی مالكان محتوا اجازه مالكیت امكانات نقل وانتقال را ندارند.

در این صورت میتوان به گفتمان باز درفضای سایر امیدوار بود.(2)

بحث ونتیجه گیری:

امروزه اینترنت در سراسر جهان به انحناء گوناگون در فرایندهای سیاسی به كار گرفته میشود وتاثیرات مختلفی نیز بر هر یك از كشورهای دنیا دارد.

پژوهش های گوناگون نشان داده اند كه تاثیر اینترنت در تمام فرهنگ ها یكسان نیست وعوامل متعددی در تاثیر این تكنولوژی بر كنش سیاسی دخیل اند. اما باید به این موضوع توجه كرد كه دیگر نمی توان سیاست را از وب جدا كرد اما یك مساله مهم باقی می ماند و آن این كه گمنامی یكی ازویژگی های وب و اینترنت است وممكن است در نهایت منجر به تخلف وفساد افراد خاصه سیاستمداران گردد. لذا به منظور استفاده سیاسی از وب بر محققان لازم است فرضیات تحلیل خود را بشناسد والگوهایی برای كنش سیاسی در اینترنت در سطح طراحی می كنند كه در بردارنده طیف وسیعی از كنش های سیاسی در سطح بین المللی باشند.

جهت دریافت فایل شهر الكترونیك لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : شهر الكترونیك , دانلود شهر الكترونیك , الكترونیك , کامپیوتر , كاهش ترافیك شهری , كاهش بروكراسی وفساد اداری , دموكراسی الكترونیك , نرم افزار , دموكراسی الكترونی , سخت افزار , زبان برنامه نویسی , شهرالكترونیك در ایران , طراحی سایت , سایت , اینترنت , , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر