امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم

شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازمدسته: علوم اجتماعی
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 32 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم 1 ضمن «عقد نكاح عقد خارج لازم» زوجه شرط نمود هر گاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را كه در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید 2

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم

شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم

1- ضمن «عقد نكاح/ عقد خارج لازم» زوجه شرط نمود هر گاه طلاق بنا به درخواست زوجه  نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را كه در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

2- ضمن «عقد نكاح/ عقد خارج لازم» زوج به زوجه وكالت بلاعزل با حق توكیل غیر داد كه در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه، پس از انتخاب نوع طلاق، خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وكالت بلاعزل با حق توكیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.

مواردی كه زن می‌تواند حسب مورد تقاضای صدور اجازه طلاق نماید به شرح زیر است:

1) استنكاف شوهر از دادن نفقه به زن به مدت 6 ماه به هر عنوان، و عدم امكان الزام او به تأدیه نفقه، و همچنین در موردی كه شوهر سیر حقوق واجبه زن را به مدت 6 ماه وفا نكند و اجبار او به ایفاء هم ممكن نباشد.

2) سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج بحدی كه ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل نماید.

3) ابتلاء‌زوج به امراض صعب‌العلاج، به نحوی كه دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.

4) جنون زوج در مواردی كه فسخ نكاح شرعاً ممكن نباشد.

5) عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی كه طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.

6) محكومیت شوهر به حكم قطعی به مجازات 5 سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی كه بر اثر عجز از پرداخت منجر به 5 سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی كه مجموعاً منتهی به 5 سال یا بیشتر بازداشت شود و حكم مجازات در حال اجراء باشد.

7) ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری كه به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی بری زوجه دشوار باشد.

8) زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترك كند، تشخیص ترك زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است؛ و یا شش ماه بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.

9) محكومیت قطعی زوج در اثر ارتكاب جرم و اجراء هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتكاب جرمی كه مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد. تشخیص اینكه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

10) در صورتی كه پس از گذشت 5 سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج، صاحب فرزند نشود.

11) در صورتی كه زوج مفقودالاثر شود و ظرف 6 ماه پس از  مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

12) زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار كند، یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

جهیزیه

در زمانهای قدیم، خانواده‌ها به شدت معتقد و پای بند به جهیزیه بودند و حتماً برای دختران خودشان در حد بضاعت و توانائی، جهیزیه تهیه می‌كردند اما در عین حال توجه داشتند كه جهیزیه پیش از حمل به خانه داماد، صورت برداری بشود  و به اصطلاح رایج در آن زمان‌ها، جهیزیه را سیاهه می‌كردند و سیاهه را در جای امن، مثلا لای اوراق قرآن مجید قرار میدادند تا اگر احتمالا بین زن و شوهر اختلافی پیش آمد و مخصوصاً اگر زوج به جدائی منجر گردید، جهیزیه زن را به هر صورتی كه  درآمده بود، به موجب سیاهه از پیش تهیه شده، به خانه پدر برگرداندند.

متاسفانه در زندگی امروزی، به ویژه در شهرهای بزرگ با آنكه گاهی جهیزیه هنگفت به دختر می‌دهند، اما از تهیه لیست و فهرست دقیق جهیزیه خودداری می‌كند. و از آن بدتر، چنانچه احیانا خانواده دختر، لیستی هم تهیه كرده باشد، لیست را به امضا داماد و شهود و مطلعین نمی‌رساند. . . . ، و شاید كه رودبایستی ها مانع از این اقدام درست و به جا شده است.

به هر حال زنانی كه جهیزیه با خود به خانه شوهر می‌برند وقتی با اختلافات زناشوئی برخورد می‌كنند و خانه شوهر را پیش از طلاق ترك، نموده و به خانه پدر باز می‌گردند، یكی از نگرانی‌های و مشكلاتی كه فوراً با آن مواجه می‌شوند احتمال حیف  و میل جهیزیه توسط شوهر است.

البته در این موقعیت، زنان می‌توانند به دو گونه عمل كنند:

1- چنانچه شوهر جهیزیه را انكار نمی‌كند و آماده تحویل آن است، بهتر است به همراهی افراد مورد وثوق هر دو خانواده به خانه شوهر  مراجعه كنند و ضمن بازگردان جهیزیه، صورت جلسه لازم را نیز تهیه نموده و به امضا شوهر و سایر شهود برسانند، تا این شك و شبه در شوهر و خانواده او ایجاد نشود كه گویا مال و اموال مرد تحت عنوان جهیزیه زن ربوده شده است. در این موارد بهتر است زنان راساً و بدون همراهی افراد مورد اعتماد،  اقدام به حمل جهیزیه نكنند، چون ممكن است اتهام سرقت بر آنها وارد آید و اختلافات زناشوئی وارد مجرای دیگری بشود و مسائل فیمابین را پیچیده‌تر كند.

همچنین زن می‌تواند كتبا از نیروهای انتظامی بخواهد مأموری را با وی همراه سازند تا با حضور شوهر در خانه و تحت نظر مأمور زن جهیزیه خود را منتقل سازد و صورت جلسه را به امضاء شوهر و مامور انتظامی برساند.

اما چون بسیاری از شوهرها در حال اختلاف شدید با همسرشان، برای استرداد جهیزیه زن، آمادگی ندارند، لذا زن‌ها در اینحال باید، راه دوم را انتخاب كنند كه چنین است:

2- در شرایطی كه مرد در حال اختلاف با همسر، تحویل جهیزیه او را نپذیرد، زن باید لیست جهیزیه خود را ه به امضاء مرد (در تاریخ انتقال جهیزیه به خانه مرد) رسیده است، مستند دعوی قرار دهد و از  دادگاه مدنی خاص یا دادگاهها حقوقی یك دو  استرداد جهیزیه را بخواهد. چنانچه جهیزیه در معرض حیف و میل باشد زن می‌تواند مقدمتا تقاضای تأمین خواسته نماید و پس از صور قرار دادگاه به اتفاق مأمورین مربوطه به خانه شوهر برود و جهیزیه خود را تأمین كند. در این حالت از حیف و میل جهیزیه تا صدور حكم قطعی دادگاه مینی بر استرداد جهیزیه، جلوگیری می‌‌شود و جهیزیه را یا به زن تحویل میدهند یا در اختیار شخص امین دیگری می‌گذارند كه «حافظ» جهیزیه باشد با این تكلیف كه جهیزیه را تا زمانی كه حكم قطعی صادر بشود حفظ و نگهداری كند.

زنانی كه لیست جهیزیه دارند و لیست را شوهرشان، امضاء كرده است در جریان دعاوی استرداد جهیزیه كمتر با مشكل و درگیری مواجه می‌شود.

معمولاً زنانی در این باره دچار مسئله می‌شوند كه لیست جهیزیه آنها را شوهر امضاء نكرده است.

در این موارد، هر چند استرداد جهیزیه غیرممكن نیست، ولی احتمال این كه جهیزیه حیف و میل بشود.

بسیار است.

زنانی كه فاقد لیست جهیزیه با امضاء شوهر هستند و با شوهر خود اختلاف پیدا كرده‌اند، بهتر است از آنچه به خانه شوهر برده‌اند، لیستی تهیه كنند و چنانچه فاكتورهای خرید هم دارند به لیست، ضمیمه نموده، همراه با استشهادیه‌ای كه ضمن آن شهود و مطلعین به موضوع شهادت داده‌اند تقدیم دادگاه كنند و «استرداد جهیزیه» را از دادگاه بخواهند.

البته در این حالت، انجام امور برای زن، مشكل خواهد بود و چنانچه شوهر از لیست بدون امضاء اقلامی را انكار كند، تكلیف اثبات مطلب به عهده «زن» است، ولی اقدام قانونی زن در این حالت هم بی‌اثر نیست و احتمال دارد جهیزیه خود را پیش از  آن كه حیف و میل بشود، پس بگیرد.

البته تقاضای صدور قرار تأمین خواسته در حالت اخیر هم ممكن است چاره  كار باشد و به نگرانی‌ها و دلواپسی‌های زنان، پایان بخشد.

راه‌ها و مراحل قانونی استرداد جهیزیه به ترتیب فوق است، اما دخترانی كه قصد و نظر دارند  جهیزیه به خانه شوهران خود ببرند  با توجه به افزایش قیمت‌ها و این كه حتی تهیه یك دست قاشق چای خوری در شرایط  اقتصادی موجود دشوار است، باید هنگام انتقال جهیزیه به خانه شوهر از جهیزیه خود، لیست دقیق تهیه كنند و تمام اوراق لیست را همراه با كاغذهای خرید به امضاء شوهر و خویشاوندان او برسانند تا در صورت بروز  اختلاف با سهولت بیشتری بتوانند حقوق خود را دستبرد و تجاوز مصون نگاه دارند. كه در غیر این صورت مجریان قانون نمی‌توانند در حدی كه مورد انتظار زنان است نسبت به حفظ جهیزیه آنها اقدام كنند.

یك نكته: زنان باید در لیست جهیزیه، نوع و جنس هر قلم از كالا را دقیقاً بنویسند چون در غیر این صورت اگر مثلا نوع كریستال از یك ظرف یا نوع مشابه و شیشه‌ای آن تعویض بشود یا فرش دست باف با فرش ماشینی معاوضه گردد، نمی‌توانند برای اثبات ادعاهای خودشان، دلایل و مدارك قانع‌كننده ای ارائه دهند و در نتیجه حقوقی مسلم آنان، تضییع می‌شود.

قابلیت صحی برای ازدواج

ماده 1041- نكاح قبل از بلوغ ممنوع است.

تبصره- عقد نكاح قبل از بلوغ با اجازه ولی صحیح است. بشرط رعایت مصلحت مولی علیه.

ماده 1042- حذف شده است.

ماده 1043- نكاح دختری كه هنوز شوهر نكرده اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه  مضایقه كند دختر می‌تواند با معرفی كامل مردی كه میخواهد به او شوهر كند و شرایط نكاح و مهری كه بین آنها قرار داده شده به دادگاه مدنی خاص مراجعه و به توسط دادگاه مزبور مراتب به پدر یا جد پدر اطلاع داده شود و بعد از 15 روز از تاریخ اطلاع و عدم پاسخ موجه از طرف ولی دادگاه مزبور میتواند اجازه نكاح را صادر نماید.

ماده 1044- در مورد ماده قبل اجازه را باید شخص پدر یا جد پدری بدهد و اگر پدر یا جد پدری دختر بعلتی تحت قیمومت باشد اجازه قیم او لازم نخواهد بود..

در موانع نكاح

1045- نكاح با ارقاب نسبی ذیل ممنوع است اگر چه قرابت حاصل از شبهه یا زنا باشد.

1- نكاح با پدر و اجداد و با مادر و جدات هر قد  كه بالا برود.

2- نكاح با اولاد هر قدر كه پائین برود.

3- نكاح با برادر و خواهر و اولاد آنها تا هر قدر كه پائین برود.

4- نكاح با عمات و خالات خود و عمات و خالات پدر و مادر و اجداد و جدات.

ماده 1046- قرابت رضائی از حیث حرمت نكاح در حكم قرابت نسبی است مشروط بر اینكه .

اولاً شیر زن را حمل مشروع حاصل شده باشد.

ثانیاً – شیر مستقیماً از پستان مكیده شده باشد.

ثالثاً- طفل لااقل یك شبانه روز و 15 دفعه متوالی شیر كال خورده باشد بدون اینكه در بین غذای دیگر یا شیر زن دیگر را بخورد.

رابعاً – شیر خوردن طفل قبل از تمام شدن دو سال از تولد او باشد.

خامساً – مقدار شیری كه طفل خورده است از یك زن و از یك شوهر باشد بنابراین اگر طفل در شبانه روز مقداری از شیر یك زن و مقداری از شیر زن و مقداری از شیر زن دیگر بخورد موجب حرمت نمی‌شود اگر چه شوهر آن دو زن یكی باشد. و همچنین اگر یك زن یك دختر و یك پسر رضائی داشته باشد كه هر یك از شیر متعلق به شوهر دیگر داده باشد آن پسر و یا آن دختر برادر خواهر رضائی نبوده و ازدواج بین آنها از این حیث ممنوع نمی‌باشد.

ماده 1047- نكاح ین اشخاص ذیل بواسطه مصاهره ممنوع دائمی است.

1- بین هر دون مادر و جدات زن او از هر درجه كه باشد اعم از نسبی و رضاعی.

2- بین مرد و زنی كه سابقاً زن پدر و یا زن یكی از اجداد یا زن پسر یا زن یكی از اجداد او بوده است هر چند قرابت رضاعی باشد.

3- بین مرد با اناث از اولاد زن از درجه كه باشد ولو رضائی مشروط بر اینكه بین زن و شوهر زناشوئی واقع شده باشد.

ماده 1048 – جمع بین دو خواهر ممنوع است اگر چه بعقد منقطع باشد.

ماده 1049- هیچكس نمی‌تواند دختر برادر زن و یا دختر خواه زن خود را بگیرد مگر با اجازة زن خود.

ماده 1050- حكم مذكور در مادة فوق در مواردی نیز جاری است كه عقد از روی جهل بتمام یا یكی از امور مذكوره فوق بوده و نزدیكی هم واقع شده باشد در صورت جهل و عدم وقوع نزدیكی عقد باطل ولی حرمت ابدی حاصل نمیشود.

ماده 1052- تفریقی كه بالعان حاصل می‌شود موجب حرمت ابدی است.

ماده 1053- عقد در حال احرام باطل است و باعلم به حرمت موجب حرمت ابدی است.

ماده 1054- زنای با زن شوهردار یا زنی كه در عده رجعیه است موجب حرمت ابدی است.

ماده 1055 – نزدیكی به شبهه و زنا اگر سابق بر نكاح باشد از حیث مانعیت نكاح در حكم نزدیكی با نكاح صحیح است ولی مبطل نكاح سابق نیست.

ماده 1056 – اگر كسی با پسری عمل شنیع كند نمیتواند مادر یا خواهر یا دختر او را تزویج كند.

ماده 1057- زنی كه سه مرتبه متوالی زوجة یكنفر بوده و مطلقه شده بر آن مرد حرام می‌شود مگر اینكه بعقد دائم بزوجیت مرد دیگری درآمده و پس از وقوع نزدیكی با او بواسطة طلاق یا فسخ یا فوت فراق حاصل شده باشد.

ماده 1058 – زن هر شخصی كه به نه طلاق كه شش تای آن عددی است مطلقه شده باشد بر آن شخص حرام مؤبد می‌شود.

ماده 1059- نكاح مسلمه با غیر مسلم جایز نیست.

ماده 1060- ازدواج زن ایرانی با تبعة خارجه در مواردی هم كه مانع قانونی ندارد موكول به اجازة‌ مخصوص از طرف دولت است.

مادة 1061- دولت می‌تواند ازدواج بعضی از مستخدمین و مأمورین رسمی و محصلین دولتی را با زنی كه تبعه خارج باشد موكول به اجازه مخصوص نماید.

شرایط صحت نكاح

ماده 1062- نكاح واقع می‌شود به ایجاب و قبول بالفاظی كه صریحاً دلالت بر قصد ازدواج  نماید.

ماده 1063- ایجاب و قبول ممكن است از طرف خود مرد و زن صادر شود و یا از طرف اشخاصی كه قانوناً حق عقد دارند.

ماده 1064- عاقد باید عاقل و بالغ و قاصد باشد.

ماده 1065- توالی عرفی ایجاب و قبول شرط صحت عقد است.

ماده 1066- هر گاه یكی از متعاقدین یا هر دو لال باشند عقد با اشاره از طرف لال نیز واقع می‌شود مشروط بر این كه بطور وضوح حاكی از انشاء عقد باشد.

ماده 1067- تعیین زن و شوهر بنحوی كه برای هیچیك از طرفین در شخص طرف دیگر شبهه نباشد شرط صحت نكاح است.

ماده 1068- تعلیق در عقد موجب بطلان است.

ماده 1069- شرط خیار فسخ نسبت به عقد نكاح باطل است ولی در نكاح دائم شرط خیار نسبت به صداق جایز است مشروط بر اینكه مدت آن معین باشد و به صداق جایز است مشروط بر اینكه مدت آن معین باشد و بعد از فسخ مدت آنست كه اصلاً مهر ذكر نشده باشد.

مادة 1070- رضای زوجین شرط نفوذ عقد است و هر گاه مكره بعد از زوال كره عقد را اجازه كند نافذ است مگر اینكه اكراه بدرجه بوده كه عاقد فاقد قصد باشد. 

جهت دریافت فایل شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم , دانلود شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم , شرایط ضمن عقد , عقد خارج لازم , علوم اجتماعی , عقد , پروژه دانشجویی , وکالت در نکاح , نکاح , خانواده , جهیزیه , تعلیق در عقد , رضای زوجین , شرط خیار , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر