X
تبلیغات
امروز: شنبه 22 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مواداعتیاد آور

مواداعتیاد آوردسته: علوم اجتماعی
بازدید: 16 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 31 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

مواداعتیاد آور آشنایی انسان با موادمخدر اعتیادآور به هزاران سال پیش بازمی گردد اما پدیده اجتماعی اعتیاد تنها یك قرن است كه جوامع بشری را دچار مشكل كرده است دانشمندان معتقدند اعتیاد چیزی فراتر از سوءمصرف و وابستگی به مواد اعتیادآور است آنان اعتیاد را نوعی پدیده زیستی، روانی و اجتماعی می پندارند كه تمایل به مصرف مواد و عدم توانایی در قطع این عادت

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

مواداعتیاد آور 

مواداعتیاد آور

آشنایی انسان با موادمخدر اعتیادآور به هزاران سال پیش بازمی گردد. اما پدیده اجتماعی اعتیاد تنها یك قرن است كه جوامع بشری را دچار مشكل كرده است. دانشمندان معتقدند اعتیاد چیزی فراتر از سوءمصرف و وابستگی به مواد اعتیادآور است. آنان اعتیاد را نوعی پدیده زیستی، روانی و اجتماعی می پندارند كه تمایل به مصرف مواد و عدم توانایی در قطع این عادت، تنها یكی از ابعاد آن است. همچنین یافته ها حكایت از آن دارند كه، وابستگی به مواد اعتیادآور برخلاف آنچه مردم می پندارند، همواره با درد جسمانی و رخوت و سستی در حركات شخص معتاد همراه نیست. میل شدید روانی به مصرف مجدد مواد و تجربه حالات روانی ناشی از آن، گاه عامل بسیار مهمتری از نیاز جسمانی برای مصرف دوباره است.

بدین ترتیب دسته بندیهای جدید از مواد اعتیادآور و انواع اعتیاد به آنها طی سالهای اخیر توسط پژوهشگران عنوان شده است. یكی از معروف ترین این دسته بندیها تفكیك مواد براساس ایجاد حالات روانی و جسمی ناشی از سوءمصرف آنهاست. مواد اعتیادآور شامل سه دسته بندی مجزا هستند:

.۱ مواد سستی زا: (مخدر ) شامل تریاك و مشتقات آن نظیر مرفین، هرویین، كدیین، پتدین، بوپره نورفین، متادون و...

.۲ موادتوهم زا: شامل حشیش، ماری جوانا، گراس، مسكالین، تاتوره، L.S.D و...

.۳ مواد توان افزا (محرك): شامل كوكایین، اكستزی و انواع مواد استروئیدی و نیروزا

به این ترتیب اصطلاح رایج «موادمخدر» كه برگرفته از مصرف تریاك و تركیبات تهیه شده از گیاه خشخاش است دیگر نمی تواند بیانگر تمامی مشخصات مواد اعتیادآور باشد و به همین ترتیب مشخصات جسمی و روانی افراد معتاد نیز تنها براساس تظاهرات بالینی موادمخدر قابل ارزیابی نیست.

دانشمندان دسته بندی مواد اعتیادآور را از جهت نوع تهیه آنها نیز بسیار با اهمیت می دانند. به این ترتیب مواد در دو طبقه مجزا قرار خواهند گرفت:

.۱ موادطبیعی نظیر تریاك، حشیش، كوكایین و...

.۲ مواد صنعتی نظیر L.S.D ، اكستزی (X) ، GHB، متادون و... بدیهی است آسیبهای جسمی و روانی مواد اعتیادآور صنعتی (شیمیایی) به مراتب پیچیده تر و عمیق تر از موادی است كه ریشه طبیعی دارند. تجارت پرسود مواد كه بنابر نظر اقتصاددانان سومین تجارت بزرگ جهان پس از نفت واسلحه به شمار می رود، موجب شده است بسیاری از یافته های نوین علم شیمی و فیزیك در اختیار تولیدكنندگان مواد اعتیادآور قرار گیرد و آنان با استفاده از خصوصیات فرهنگی، ویژگیهای منطقه ای و نیازهای روزآمد مصرف كنندگان، اقدام به تهیه و تولیدانواع مواد جدید كنند. براین اساس سود كلان تجارت مواد ـ ۷۰۰ میلیارد دلار در سال ـ سرمایه گذاری برای تولید و تنوع موادجدید را امكان پذیر می سازد.

ترفندهای سوداگران

اقدامات پیشگیرانه دولتها همیشه مفید نیستند. هنگامی كه رسانه های جمعی در سطح گسترده اقدام به اطلاع رسانی پیرامون مضرات جسمی و روانی مواد اعتیادآور می كنند، تولیدكنندگان و سوداگران مواد با تهیه نوع جدیدی از مواد سعی می كنند مضرات مورد اشاره در رسانه های جمعی را حذف و جذابیتهای جدیدی برخلاف آسیبهای روانی، اجتماعی مواد قبلی به وجود آورند و بدین ترتیب با تولید انبوه و توزیع گسترده ماده جدید و تبلیغات وسیع غیررسمی توسط تولیدكنندگان به راحتی مواد جدید با ویژگیهای نوین و عاری از معایب مواد قبلی وارد بازار مصرف می شوند و با تغییر الگوی مصرف معتادان تنها نوع ماده مصرفی تعویض می شود اما از تعداد نفرات مصرف كننده كاسته نخواهد شد.

|||

در دهه ۹۰ ـ ۱۹۸۰ طرح عظیم پیشگیری از اعتیاد در سطح ایالات متحده به اجرا درآمد. این طرح كه به NIDA شهرت یافته بود با بودجه ای بالغ بر چندین میلیارد دلار و برنامه ریزی بسیار جامع تلاش می كرد با اجرای برنامه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی اقدام به پیشگیری و مهار سوءمصرف و وابستگی به موادمخدر به ویژه هرویین در سطح ایالات متحده كند. موج گسترده اطلاع رسانی در رسانه های گروهی، آموزش والدین، نوجوانان و تمامی اقشار پیرامون مضرات موادمخدر، تدابیر قانونی و امنیتی برای جلوگیری از ورود مواد، اجرای طرحهای متعدد درمانی و بازتوانی برای معتادان و انواع روشهای دیگر برای كنترل اعتیاد به هرویین در طرح NIDA به مورداجرا گذاشته شد. موفقیت طرح طی چند سال پس از شروع شدن آن نمایان شد و به گفته مجریان آن تا حدود ۸۰درصد در كنترل اعتیاد به مواد مخدر (هرویین) مؤثر واقع شد.

اما اتفاقی در حال تولد بود! تمامی مضرات هرویین و مواد مخدر نظیر وابستگی جسمانی، عوارض روانی، رخوت و سستی، از دست دادن نیرو و نشاط، دردهای جسمانی قطع مصرف و... كه توسط طرح NIDA و به منظور پیشگیری از تمایل به مصرف موادمخدر عنوان شده بود، دستاویزی شد تا زمینه رواج و مصرف كوكایین به وجود آید.

كوكایین ماده محركی بود كه برخلاف هرویین ایجاد رخوت و سستی نمی كرد و با تقویت نیروی جسمی و تحرك بیشتر موجب نشاط و سرخوشی می شد. وابستگی جسمی نداشت و دردی به خاطر قطع مصرف آن در بدن ایجاد نمی شد. گویی تمامی تبلیغات طرح NIDA به نفع كوكایین تمام شد و تولیدكنندگان مواد اعتیادآور با داشتن سرمایه های هنگفت ابتكار عمل را به دست گرفته و از ریشه های فردی و اجتماعی تقاضای مواد استفاده كردند و معضل مواد در نوع و قالبی دیگر ادامه یافت.

X تجربه ای جدید در ایران

ایران، افغانستان، هند، پاكستان و تركیه كشورهایی بودند كه پس از جنگ تریاك در سالهای نخستین قرن بیستم و اجلاس شانگهای (۱۹۰۹) رسماً مركز تولید موادمخدر (تریاك) در جهان شدند. دولتهای این ممالك رسماً به طور قانونی اجازه داشتند به منظور تهیه مواداولیه دارو در جهان به كشت خشخاش و تولید تریاك بپردازند و در بازارهای بین المللی این مواد را عرضه كنند. به طوری كه در سال۱۳۰۷ شمسی دولت ایران ۷درصد از درآمد ملی خود را از طریق صادرات تریاك به دست آورد و پس از نفت، تریاك به ازای هر كیلوگرم ۱۵دلار ، بالاترین درآمد ارزی محسوب می شد.

اما عواقب ناشی از این تجارت گریبانگیر ملتها شد. اعتیاد به تریاك تابه آنجا پیش رفت كه مورخان یكی از علل اصلی وارد نشدن ایران به جنگ جهانی را اعتیاد مردان و سربازان ایرانی به تریاك برشمردند. از آن ایام معضل اعتیاد در ایران فزونی یافت و به موازات آن اقدامات قانونی(۱) به منظور پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با موادمخدر نیز شكل گرفت. به طوری كه اولین قانون مبارزه با موادمخدر در ایران در سال۱۲۸۹ (۱۹۱۰م) و تنها یك سال پس از اجلاس شانگهای به تصویب مجلس رسید.

قریب به یكصد سال مبارزه رسمی با معضل مواد در ایران موجب شده است باور عمومی نسبت به اعتیاد تنها متوجه موادمخدر (تریاك و مشتقات آن نظیر مرفین و هرویین) شود و مقابله با آن چه در مراحل پیشگیری و چه درمان براساس ویژگیهای موادمخدر شكل گیرد.

والدین اغلب می پندارند، فرزندشان هنگامی معتاد است كه لاغر و تكیده، گوشه گیر ومنزوی، ژولیده و نامرتب، دندانهای زرد و دستان چروكیده، مصرف زیاد سیگار و چای غلیظ و درد جسمانی ناشی از عدم مصرف و چرتهای بی وقت میانه روز را از خود نشان دهد. تمامی تبلیغات رسانه ای نظیر مجموعه های تلویزیونی، عكسهای مطبوعاتی و آموزشهای همگانی به آنان اعتیاد را چنین آموختند. بنابراین، مبارزه با مواد یعنی جلوگیری از ورود و تولید موادمخدر، پیشگیری یعنی آگاهی یافتن نسبت به ویژگیها و مضرات موادمخدر و درمان یعنی از بین بردن علائم و عوارض جسمی ناشی از سوءمصرف موادمخدر.

جهت دریافت فایل مواداعتیاد آور لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : مواداعتیاد آور , دانلود مواداعتیاد آور , اعتیاد , موادمخدر , سوءمصرف موادمخدر , علوم اجتماعی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر