امروز: یکشنبه 20 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

الکترونیک خودرو(هادی ها و نیمه هادی

الکترونیک خودرو(هادی ها و نیمه هادیدسته: مکانیک
بازدید: 12 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 166 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 54

الکترونیک خودرو(هادی ها و نیمه هادی

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

الکترونیک خودرو

  1. هادی ها
  2. دیود سیلیکونی و دیود ژرمانیوم
  3. اشنایی با نیمه هادی ها
  4. نیمه هادی ها
  5. نیمه هادی نوع N و P چگونه بوجود می ایند
  6. تقسیم بندی های قطعات ایکترونیک
  7. انواع مقاومت
  8. پارامترهای ویژه مقاومت

هادی ها

هادی ها عناصرو ترکیباتی هستند که جریان الکتریکی را به راحتی از خود عبور می دهند .از بهترین هادی های متداول می توان به نقره ، مس و آلومینیوم اشاره کرد.برای درک بهتر هادی ها بهتر است نگاهی به  به ساختمان داخلی اتم آنها بیندازیم.

همانطور که می دانید اتم دارای یک هسته و تعدادی الکترون است که به دور آن بر روی لایه هایی در گردش هستند. الکترونها بر روی لایه های معینی قرار دارند و نمی توانند در هر فاصله ای از هسته قرار دارند. عناصر هادی در لایه آخر خود حداکثر 3 الکترون دارند.که هسته اتم کنترل زیادی بر روی این الکترونها ندارد.و با اعمل نیروهایی میتوان الکترونها را به حرکت در آورد. بدین صورت است که وقتی به یک سر سیم انرژی الکتریکی وارد می کنیم الکترونها بر روی سیم حرکت می کنند و انژی الکتریکی بدین صورت بر روی یک هادی منتقل می شود.

عایق ها:

عایق ها موادی هستند که انرژی الکتریکی از آنها عبور نمی کند. این عناصر در لایه آخر الکترونی خود بیش از 4 الکترون دارد که هسته اتم، آالکترونها  را سخت به طرف خود می کشد و اجازه جداشدن را به آنها نمی دهد.بدین طریق است که وقتی به یک شی پلاستیکی انرژی الکتریکی اعمال شود به دلیل عدم جابجایی الکترونها انرژی الکتریکی درون آن شی حرکت نمی کند.

نیمه هادی ها:

نیمه هادی های ها گروهی از مواد هستند که از نظر توانایی هدایت الکتریکی بین هادی ها و عایق ها قرار دارند. این عناصر انرژی الکتریکی را به راحتی از خود عبور نمی دهند . انتقال انرژی الکتریکی در این مواد به عواملی مانند تحریک نوری، افزایش دما و میزان ناخالصی های آنان بستگی دارد. از این خواص در علم الکترونیک اسفاده های زیادی می شود.

نیمه هادی ها در آخرین لایه الکترونی خود 4 الکترون دارند و می توانند در پیوند کوولانسی با اتمهای اطراف شرکت کنند و نمی توانند مانند الکترونهای فلز ها به راحتی حرکت کنند. عناصر نیمه هادی مانند سیلیسیوم با عدد اتمی 14 و ژرمانیوم با عدد اتمی 32 بیشترین کار برد را در علم الکترونیک دارند.

نیمه هادیها چگونه کار می کند ؟

منحنی رفتار یک دیود در هنگام اعمال ولتاژ مثبت

 اگر به یک پیوند PN ولتاژ با پلاریته موافق متصل کنیم جریان از این پیوند عبور کرده و اگر ولتاژ را معکوس کنیم در مقابل عبور جریان از خود مقاومت نشان می دهد. باید اشاره کنیم که قصد نداریم تا به تفضیل وارد بحث فیزیک الکترونیک شویم و فقط سعی خواهیم کرد با بیان نتایج حاصل از این شاخه علمی ابتدا عملکرد دیود و سپس ترانزیستور را بررسی کنیم.

همانطور که می دانید دیود ها جریان الکتریکی را در یک جهت از خود عبور می دهند و در جهت دیگر در مقابل عبور جریان از خود مقاومت بالایی نشان می دهند. این خاصیت آنها باعث شده بود تا در سالهای اولیه ساخت این وسیله الکترونیکی، به آن دریچه یا Valve هم اطلاق شود.

این متن فقط قسمتی از مقاله الکترونیک خودرو می باشد.

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید.

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

برچسب ها : هادی ها ونیمه هادی ها , الکترونیک خودرو , هادی ها , دیود سیلیکونی و دیود ژرمانیوم , آشنایی با نیمه هادی ها , نیمه هادی ها , نیمه هادی نوع N و P چگونه بوجود می ایند , تقسیم بندی های قطعات ایکترونیک , انواع مقاومت , پارامترهای ویژه مقاومت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر