امروز: سه شنبه 4 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى

تحقیق نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانىدسته: مدیریت
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 19 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

تحقیق نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى در 22صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى

نظریه رشد و مدیریت رحمانى

مدیریت منابع انسانى، كه شرح آن رفت، جایگاه مهمى در مكاتب مدیریتى كسب كرده است. در این مدیریت، آن‏چه باید اداره شود، انسان‏ها هستند كه ركن اصلى هر سازمان به شمار مى‏ روند. نظریه اسلام در این باره، «نظریه رشد» است كه شامل انسان و مواد، هر دو مى‏شود؛ یعنى رشد انسانى و سازمانى را با هم در نظر مى‏گیرد. این نظریه را نخستین بار، استاد شهید مطهرى در بیش از یك دهه پیش از انقلاب، در دو سخنرانى و مقاله «مدیریت و رهبرى» و «رشد» عرضه كرد و با این كار، پیش‏قراول بحث مدیریت اسلامى و عرضه كننده نظریه اسلامى براى آن شد.

نخست خلاصه‏اى از نظریه «رشد» استاد شهید را مى‏آوریم و سپس به استحصال نتایج و قواعدى از آن مى‏پردازیم.

نظریه دوم، كه از قرآن كریم و معارف توحیدى استنباط مى‏شود،«مدیریت رحمانى» یا «مدیریت رحیمانه» است كه شرح مدیریت خداوند تبارك و تعالى بر انسان و جهان است كه مدیریت‏پژوهان اسلامى در روند تكاملى مباحث ادارى اسلام، به آن رسیده‏اند و ما با تعریف و تعمیق و گسترش آن، شاهد كشف یك مكتب مدیریتى وحیانى و فطرى خواهیم بود. این دو نظریه، به كمك هم، مدیریت اسلامى را معرفى مى‏كنند. هر دو نظریه، به اجمال در این تحقیق بررسى خواهند شد.

- نظریه رشد در مدیریت اسلامى

اگر بخواهیم براى رهبرى و مدیریت، با همه گسترش و شمولى كه یافته است، مرادفى در مصطلحات اسلامى پیدا كنیم، باید بگوییم كه ارشاد و رشد یا هدایت و رشد، قدرت رهبرى، همانا قدرت بر هدایت و ارشاد است. در اصطلاحات اسلامى، قدرت مدیریت، همان است كه در اصطلاح فقه اسلامى، «رشد» نامیده شده است.

«رشد» در اصطلاحات عرفى و معمولى، كیفیتى جسمى و صفتى براى اندام است. قامت‏ها و اندام‏ها در اصطلاح و زبان فارسى امروزى، متصف به صفت رشد مى‏شوند؛ ولى در اصطلاح فقه اسلامى، كیفیتى روحى، یعنى نوعى بلوغ است، در مقابل بلوغ جنسى. از این رو، گفته مى‏شود كه كودك پس از بلوغ جسمى، باید بلوغ روحى نیز پیدا كند تا بتوان اموال او را در اختیارش گذاشت. یا گفته مى‏شود كه تنها بلوغ جنسى براى ازدواج كافى نیست، بلكه رشد و بلوغ روحى نیز لازم است. مقصود از رشد و بلوغ روحى، شایستگى و توانایى تشخیص، درك سود و زیان و لیاقت اداره و رهبرى است. به بیان دیگر، رشد عبارت است از شایستگى و لیاقت براى نگهدارى و استفاده و بهره‏بردارى درست از وسایل و سرمایه‏هاى زندگى. تعبیر درست درباره اندام زیبا، «رشاقت» است نه «رشادت»

این متن فقط قسمتی از تحقیق نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى می باشد.

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید.

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى , نظریه اسلام در مدیریت‏ منابع انسانى , مدیریت‏ منابع انسانى , اسلام

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر