امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج

گزارش كارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرجدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 15 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1271 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42

گزارش كارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج در 42 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج در 42 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه :

در كارگاهی كه بنده مشغول به گذراندن دوره کاربینی بودم مربوط به یك پروژه خصوصی كه تحت نظارت شركت مهندسی مدیریت درمان تإمین اجتماعی منطقة كرجاجرا می شد .

این پروژه دارای 6 مهندس بود كه به تفكیك موقعیت كاری مشغول به انجام كار می بودند .

 اگرچه مشكلات بسیاری از قبیل اشكالات فنی ناخواسته برای كار بتن بوجود می آمد و یا اشتباه در پیاده كردن ترازها باعث وارد‌آمدن خساراتی می شد كه قسمتی جبران شدنی و قسمتی دیگر فقط با تخریب و نوسازی قابل جبران بود .

اما دارای مدیریتی منسجم و یكپارچه و از مهندسین مجربی برخوردار بودكه یك مجموعه كاملاً فنی را تشكیل می دهد .





فهرست مطالب

 عنوان                                                                                               صفحه

فهرست اولویت های پروژه ............................................................................................................ 1

گزارش كار ......................................................................................................................................... 2

عكسهای مربوط به پروژه .............................................................................................................. 33






فهرست اولویت های پروژه :

1-پیاده نمودن نقشه

2-پی كنی ها و گودبرداری و خاكریزی ها

3-اجرای فنداسیون و شناژبندی ها

4-اسكلت بندی و بادبندها و مهارها

5-دیوار چینی ها

6-سفت كاری و اجرای سقف و اجرای تاسیسات

7-نازك كاری

8-بهره برداری






جلسه 1 :

 شركتی كه بنده در آن مدتی را بعنوان کاربینی گذراندم یك شركت ساختمانی بود كه پروژه های مختلفی از قبیل ساخت یك مجتمع مسكونی بصورت انبوه سازی (56) واحدی ساخت تعدادی آپارتمانهای مسكونی و نیز تعدادی آپارتمان مسكونی - تجاری در دست ساختمان داشت كه هر كدام از آنها در مراحل مختلفی از ساخت قرار داشتند.

مكانی را كه من بعنوان کاربینی گذراندم یك ساختمان تجاری - مسكونی در شهر كرج بود .

این ساختمان مساحتی حدود 435 داشت و اسكلت آن از نوع بتن آرمه بود و در زمان شروع كار من ساختمان مذكور خاكبرداری شده بود و آماده كفراژ بندی و آرماتورپیچی بود .


البته یادآور می شوم كه برای كامل شدن گزارش کاربینی از دیگر پروژه های در دست ساخت این شركت توسط دوربین دیجیتال عكسهایی تهیه كرده و سپس توسط كامپیوتر از آنها پرینت گرفته كه در پایان گزارش آمده است .


جلسه 2 :

این گزارش كارها به كمك یادداشتهای روزنویس كه در سر كار نكته نویسی می كردم تهیه شده به همین دلیل نمی توانستم كه ازكارهای عادی و روزمره كه همه روزه انجام می شد چیزی بنویسم و به ذكر مسایل مهمتر و جزئیات بسنده می كنم .

در روز دوم ابتدا با تمیزكاری زمین و استفاده از بتن مگر (نظافت) شد . بعد از بتن‌ریزی و صاف كاری های لازم كلفراژ بندی با دیوار آجری 21 سانتی شروع شد (البته عكسهای الصاقی در پایان كفزاژ بندی و آرماتوربندی گرفته شده است) .

كارگران در روز (12-8) و (18-14) (هشت ساعت) كار می كردند . البته در موارد خاص و به تشخیص پیمانكار در انجام كارهایی كه كارگران سخت قبول می كردند از قبیل تمیزكاری های زیاد یا دیوار چینی ها كار را به صورت كنتراتی تحویل می دادند و كارگر می توانست پس از انجام كار محل كارگاه را ترك كند اما می بایست پس از انجام كار ، كار را تحویل مافوق دهد .

كار در روز دوم با تمیزكاری ، انجام بتن مگر و انجام دیواركشی تا حدود 50% به اتمام رسید .

نكته : سعی می شود در پایان تحریر گزارش کاربینی در مورد مسایلی كه از نظر شخص كارآموز دارای نكات قابل ذكر می باشد به صورت جزئی اشاره شود .


جلسه 3 :

برای شروع به كار در روز سوم لازم بود دیوار كاملاً گرفته باشد .

در شروع به پیشرفت بهتر كار سعی می شود . كارها را با توجه به كارائی و توانائی كارگران بین آنها تقسیم نمود تا از هرج و مرج و فرار از كار كارگران جلوگیری كرد .

با تكمیل دیواركشی و آماده شدن قالب فنداسیون ؛ آرماتورهایی را كه قبلاً آرماتوربندها خمكاری و قطع و وصلها را انجام داده اند برای تركیب و آماده كردن ستونها و شناژبندی ها به سطح كارگاه منتقل می شود تا با سر هم شدن آرماتورها و ایجاد ستونها و فنداسیون به پیشبرد كار كمك شود .

پس از آوردن میلگردها ابتدا آرماتور فنداسیون بسته شد به صورتی كه ابتدا آرماتور كف (راسته ها) انداخته شد و بوسیله مفتول بسته تا از حركت كردن جلوگیری شود (در ضمن باید سعی شود جنس دیوار به صورتی باشد كه بعدازبتن ریزی به آن نچسبد و به راحتی تخریب شود ، درداخل دیوار از پلاستیك استفاده می شود و از ملات گچ یا گچ و خاك استفاده می شود) .

بالاخره بعد از گذاشتن آرماتورهای راسته و گذاشتن خاموت داخلی و اودكاها و بستن آنها بوسیله مفتول نوبت به قرار دادن آرماتور ستون می رسد .


جلسه 4

باز هم طبق معمول روز كاری با تعیین وظایف كارگران شروع شد كار اصلی امروز ایجاد ‌آرماتور ستونها و بتون ریزی فنداسیون بود . برای بستن آرماتور ستونها ابتدا آرماتورهای طولی (راسته) را با ریشه مناسب در آرماتورهای فنداسیون به صورت میلگردهای انتظار قرار می دهیم.

ریختن بتن فنداسیون كه با عیار  می باشد باید قبل از آرماتوربندی ستون تكمیل شود .

ریختن بتون را از فاصله مناسب انجام دادیم كه سبب جابجایی آرماتورها ، قالبها و بهم خوردن دانه بندی بتن نشود .

بتن ریزی باید به صورتی انجام شود كه اگر در اثر زیادی بتن ریزی فاصله لایه های بتن به صورتی بود كه بتن قبلی كم آب و خشك شود باید با آب پاشی لایه قبلی را آماده گیرایی با لایه جدید كنیم . در ضمن عمل ویبره باید تا حدی انجام شود كه
1-شیره بتن مقدار خیلی جزئی بالا بزند 2-آنقدر عمل ویبره انجام شود تا حبابهای هوا به طور كلی بالا بزند  3-به مدت 5 دقیقه كل حجم بتن ریزی ویبره شود .

بعد از ریختن بتن و عمل ویبره زنی تا فردا حدوداً (با مواد مضاف) بتن گیرایی اولیه را دارد .

باید توجه كرد در هنگان بتن ریزی باید سطح صافی را بوسیله ماله كشی بدست آورد تا بتوان كارهای دیگر را در سطح تراز بدست آمده انجام داد .


جلسه 5 :

بعد از ورود به كارگاه و انجام كارهای اولیه معمول .

و اطمینان از خودگیری موردنیاز در مورد بتن فنداسیون شروع به آب پاشی سطح بتن نموده باید توجه كرد بتن تازه به مدت حدود سه الی چهار روز باید آب داد و مرطوب نگه‌داری كرد .

بعد از آب پاشی كارگران و آرماتوربندها مشغول به بستن آرماتور ستونها شدند . ابتدا با اتصال‌آرماتورهای انتظار با آرماتورهای جدید بوسیله مفتول و در بعضی موارد با جوش نوبت به كارگیری خاموتها می باشد كه وظیفه دارند از پیچش و كمانش آرماتورها در ستون جلوگیری كنند و همچنین باعث عدم جابجایی آرماتورهای راسته در قالب به دلیل بتن ریزی می شوند باید توجه كرد در هنگام گذاشتن خاموتها خمهایی كه در خاموت وجود دارد در طول ستون باید چرخشی باشد

طول آرماتورها به گونه ای می باشد كه ارتفاع آن به صورت یك طبقه +  طبقه بعدی باید باشد تا  طبقه بعدی به صورت انتظار در بالا می ماند . بعد از آرماتوربندی تمام ستونها نوبت به آرماتوربندی تیر در طبقه بالایی می رسد .



توجه : از آنجائیكه جنس قالبها را از قالبهای پیش ساخته فولادی انتخاب شده بود ، سرعت عمل در استفاده و قرار دادن قالبها بالا می رفت و یكی دیگر از محاسن این قالبها بدست آمدن سطوح صاف و صیقلی در سطح ستون می باشد . البته باید توجه داشت كه مهار قالبها از نكات حائز اهمیت می باشد كه در غیر این صورت مشكلات زیادی برای ادامه كار پیش می آید .

جلسه 5 کاربینی كار را با آرماتوربندی ستونها در طبقه اول به پایان می رسانیم . از آنجائیكه كار‌ آرماتوربندی ستونها در پایان ساعت كاری به پایان رسید بقیه كار به فردا موكول شد .

البته باید ذكر شود كه قطع و وصل و خم آرماتورهای مختلف از قبیل راسته ها ، سرسری‌ها و طولی ها و خاموتها قبلاً در كارگاه آرماتوربندی انجام شده و با توجه به محاسبات كه قبلاً انجام شده است تعداد و طول آنها متناسب با نقشة اجرایی آرماتوربندی تعیین و محاسبه شده است و نهایتاً به كارگاه انتقال داده و سر هم می‌شود .


جلسه 6 :

بعد از اتمام كار آرماتوربندی ستونها به دلیل اتمام ساعت كاری انجام آرماتوربندی تیرها و شناژهای افقی در طبقه بالایی و انجام قالببندی به امروز موكول شد .

بعد از ورود به كارگاه و تهیه كارها نوبت به‌ آرماتوربندی تیرها رسید كه به علت اجرا در ارتفاع و همچنین وجود دهانه های بلند در فاصله بعضی ستونها به كاری سخت تبدیل شده است .

بعد از آرماتوربندی تیرها به علت ذكر شده در بالا (دهانه بلند) وجود خیز در میانه تیر غیر قابل انكار است ، به همین دلیل پس از قالببندی تیرها استفاده از شمع یا پایه در زیر قالب الزامی است كه استفاده از شمع ها نیز دارای قانون و قاعده خاص به خود می‌باشد (از قبیل فاصله شمع ها ، حداكثر ارتفاع شمعها كه نباید از این مقدار تجاوز كند ، مهار كردن شمعها و غیره) یكی از كارهایی كه باید به دقت انجام داد و نقش مهمی در امنیت و پیشرفت كار دارد مهار كردن قالبها خصوصاً در قسمت ستونها می‌باشد كه به طرق مختلف انجام می شود .

كار امروز هم با آرماتوربندی تیرها ، قالببندی تیرها كه به مهارت نیاز دارد ، شمع زنی و پایه گذاری در زیر قالب تیرها و نهایتاً مهار كردن شمعها در قالب تیرها و مهار كردن قالب ستونها به اتمام رسید و قرار شد كار بتن ریزی به طور كامل فردا انجام شود .

جلسه 7 :

جلسه امروز با نظافت كارگاه از وسایل كه به آنها نیاز نبود شروع شد و با آمدن میكسر كار بتون ریزی ستونها شروع شد . كار امروز بسیار حجیم اما به صورت (Ruting) انجام شد و خلاصه با ویبره كردن كه قبلاً توضیح داده شد به پایان رسید .


جلسه 8 :

امروز طبق معمول روزهای قبل با تقسیم كار شروع شد . در ابتدا كارگران مشغول آب‌پاشی به تنة ستونها و قسمتهای مختلف ستونها شدند تا به خوبی برسد در كار ساخت و ساز این قسمت كه متعلق به بتن ریزی ستونها می باشد زمان زیادی از ساخت را به خود اختصاص می دهد زیرا زمان نقش بسیار سازنده ای در تحكیم ستون بازی می‌كند. روز هفتم نیز با ریزه كاری و انجام كارهای غیركارگاهی سپری شد .

آنطور كه به نظر می رسید قرار بود قالبها در حدود پنج روز برجا باشد تا بتوان زودتر كار زدن سقف را شروع كنیم .

جلسه 19 :

امروز هم روز جالبی بود به این دلیل كه مسئول یكی از كارهایی شده بودم كه تا به حال تجربه انجام آن را نداشتم . كاری كه قرار بود در این روز انجام شود . در مورد عملیات خاكبرداری محلی بود كه در روز قبل جهت پیاده كردن حدود گودبرداری به آنجا رفته بودیم . در مورد عملیات خاكبرداری لازم به ذكر است كه اگر این عملیات از حجم كم برخوردار باشد می توان از وسایل دستی و با كارگر انجام داد اما در مواردی كه حجم بالایی از عملیات خاكی وجود داشته باشد می بایست از ماشین آلات راه‌سازی استفاده كرد كه اصولاً از بیل مكانیكی استفاده می شود .

بعد از انتقال بیل به محل كار ، كار شروع شد .

گچ ریزی انجام شده در سطح زمین كمك زیادی به كار گودبرداری بوسیله بیل می‌كند. با این كار ما محدوده دقیق را برای كار بیل مشخص می كنیم تا بیل بتواند از روی خطوط مشخص شده روی زمین كار خود را انجام دهد . این كار با دقت كافی و عمق لازم باید انجام می گرفت و سطح تقریباً یكدستی را به ما می داد به همین دلیل انجام كار را باید به شخص ماهری محول كرد تا نهایتآً مشكلی پیش نیاید .

بعد از شروع كار و گودبرداری بیل و تخلیه آن در كامیونهایی كه قبلاً به این منظور به صورت كرایه در محل حاضر بودند خاكهای حاصله به جای مناسبی كه در خارج از محل بود منتقل شد .

بعد از اتمام كار و بدست آمدن شرایط مطلوب از قبیل عمق مناسب و سطح صاف و یكدست محیط و شرایط برای دیوارچینی جهت پی ریزی محیا می باشد كه همه كارها متعاقباً انجام خواهد شد .


جلسه 20 :

امروز جهت باز كردن قالب تیرها به كارگاه ساختمانی خودمان رفتیم بعد از اطمینان از گیرایی مناسب شروع به باز كردن قالب كردیم . اما با احتیاط لازم بعد از اطمینان از استحكام مكفی قالب را به كلی باز كردیم اما جهت احتیاط سه عدد جك را در زیر تیر قرار دادیم . سپس كارگران شروع به آب پاشی روی بدنه تیر كردند . این در حالی بود كه در این مدت چند روزه آب پاشی به بدنه ستون ادامه داشته است . بعد از آب پاشی به سطح تیر چند عدد گونی مرطوب و خیس بروی تیر انداخته شد . تا كماكان رطوبت به سطح تیر برسد .

مرطوب نگه داشتن سطح بتون تازه یكی از مهم ترین نكات قابل ملاحظه می باشد . اگر سطح بتون رطوبت كافی را دریافت كند . در عمر بلند بتون تأثیر به سزایی خواهد داشت .

ضمناً باید ذكر كنم بدست‌آوردن سطح صاف و بدون سطح كرمو و ترك در استحكام و تحمل فشار سهم به سزائی دارد .

در بعضی موارد جهت بهبود حالت سطح بتون و تمیزكاری سطح كار ، را بوسیله سیمان نرم و كاردك مخصوص تصحیح می كنیم كه در وضع ظاهری آن تأثیر به سزائی خواهد داست . در كارهای ساختمانی كه از اسكلت بتونی استفاده می كنیم برای تأئید و اطمینان از طرح اختلاط و مقاومت بتون از میكسرهایی كه بتون را به كارگاه انتقال می دهند نمونه هایی جهت شكستن تهیه شده و به‌آزمایشگاه منتقل می شود كه در نوع 7 و 28 روزه تهیه می شود .


جلسه 21 :

جلسه بیستم را می توان به عبارتی جلسه آخر کاربینی تلقی كرد . به این دلیل كه امروز سقف كار 240 ساعت پر می شد و به پایان می رسید .

امروز قرار بود بعد از تمیزكاری و كمی آب پاشی به سطوح بتونی تیر و ستون در طبقه دوم شروع به تیرچه ریزی و كارهای مربوط به سقف شویم . به همین دلیل بعد از تهیه تیرچه هایی كه اجزاء و طرز تهیه آن را در جلسه 15 شرح دادم .

شروع به كار كردیم . ابتدا در هر تكیه گاه تیرچه اول را می گذاریم (قابل ذكر است برای اطمینان از تحمل نیروهای وارده بر سقف در بر تكیه گاه دو عدد تیرچه در كنار هم می‌گذاریم). سپس به اندازه یك بلوك فاصله می گذاریم و بعد یك تیرچه دیگر می‌گذاریم و دو باره به اندازه یك بلوك (در حدود ) فاصله را رعایت می كنیم .

بعد از تیرچه ریزی و رعایت فواصل بین تیرچه ها نوبت به قرار دادن بلوكهای پلاستوفوم می رسد كه به عنوان قالب در بین تیرچه ها قرار می دهیم . البته در طبقه پائین از بلوكهای سفالی استفاده كردیم .

البته استفاده از بلوكهای پلاستوفوم دارای معایب و محاسنی می باشد كه به عبارت زیر می باشد :

معایب : 1-مقاوم نبودن این بلوكها در برابر حرارت    2-عدم چسبندگی با ملات برای سفت كاری و نازك كاری كه البته این نقیصه با سقف كاذب پوشیده می شود .

محاسن : 1-باعث سبكی كل سازه می شود    2-به علت آسانی برش این بلوكها قالبی یكدست بدست می آید .       3-آسانی در حمل و نقل این بلوكها

بعد از ریختن بلوكها در فواصل معین شده و قالببندی اطراف شاه تیرها نوبت به بتون‌ریزی می رسد . كه طبق معمول بوسیله میكسر بتون تهیه شده به پای كار می‌آید و بوسیله پمپ بتون كه ماشینی چرثقیل گونه می باشد . بتون به ارتفاع و تراز معین پمپ می شود . باید توجه داشت كه تخلیه بتون از فاصله پائین انجام شود كه باعث بر هم خوردن دانه بندی بتون نشود كه خود در كیفیت بتون تأثیر دارد .

پس از بتون ریزی نوبت به عمل ویبره می رسد كه توسط دستگاه ویبراتور انجام می‌شود كه باعث همگن شدن و تخلیه هوای اضافی در بتون می شود كه حدود آن قبلاً ذكر شده است .

و در نهایت نوبت به ماله كشی می رسد كه برای بدست آوردن سطح صاف و یكدست انجام می شود .

مراقبت و نگهداری از بتون ریزی از مراحل كار می باشد .

بعضی از موارد ، مشكلات و مسائل جانبی دیگر احتمالی در كارگاه ناخود آگاه پیش می‌آمد كه در ابتدای گزارش قرار شد در انتها نگاهی گذرا به آن داشته باشیم .

یكی از مشكلاتی كه در هر كارگاهی و هر سرپرستی با آن دست به گریبان است مشكل چگونگی برخورد با كارگر می باشد كه كارگاه ما از این قائله مستثنی نبود و مولد مشكلاتی در این قسم شد .

عدم برخورد صحیح با كارگر باعث كم كاری می شود . بنابراین نهایتاً پیشرفت كار است كه متضرر این لاقیدی می شود .

یكی دیگر از مشكلاتی كه برای بنده پیش آمد این بود كه بعد از جلسات کاربینی تصصمیم داشتم جهت تكمیل گزارش كار از هر روز كار چند قطعه عكس تهیه كنم كه متوجه شدم به علت اینكه پروژه در دست احداث مربوط به ارگانهای دولتی می باشد تهیه عكس ممنوع می باشد و حتی اجازه ورود دوربین به درون كارگاه را نمی دهند .

به همین دلیل مجبور شدم جهت تهیه عكس هایی در همین زمینه و در همین حد پیشرفت كار از مكانهایی دیگر تهیه كنم كه این هم در نوع خود جالب است .

كه در صفحاتی با توضیح مختصری الصاق خواهد شد .


قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج , کاراموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج , کارورزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج , دانلود گزارش کارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج , ساختمان , تجاری , مسكونی , شهر كرج

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر