امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی طرح تهیه ماكارونی

گزارش کاراموزی طرح تهیه ماكارونیدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 17 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 65 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 65

گزارش کاراموزی طرح تهیه ماكارونی در 65 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی طرح تهیه ماكارونی در 65 صفحه ورد قابل ویرایش



بسمه تعالی



بخش اول: كلیات طرح تهیه ماكارونی

ـ مقدمه

مصرف انواع ماكارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تأمین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، كشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به كار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماكارونی عادت كرده اند. اتخاذ سیاست خود اتكایی در جهت میل به استقلال اقتصادی كشور ایجاب می كند كه تولید ماكارونی با استفاده از ماد اولیه داخلی و مطابق طبع و ذائقه مورد نظر مردم كشورمان مورد حمایت قرار گیرد كه امكانات جالبی برای تهیه انواع ماكارونی سالم فراهم می نماید. گسترش بهره برداری از ماكارونی برای تولید آن ضمن اینكه گام مهمی در جهت توسعه كشاورزی از نظر مواد اولیه و حمایت از زارعین كشور می باشد فرآورده حاصله نسبت به ماكارونی های موجود در استان از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد. در حال حاضر واحدهای ماكارونی در نقاط مختلف كشور به ظرفیت اسمی حدود 10 هزار تن در سال در حال بهره برداری است.

امید است با بهره برداری از این كارخانه گامی در جهت افزایش تولید و قطع وابستگی برداشته و نیز خدمتی به كشور، مردم و منطقه محسوب می گردد.









ـ نتایج آمارگیری صنایع رشته و ماكارونی:



گزارش زیر نتایج آمارگیری از كارخانجات رشته ماكارونی سازی ایران می باشد. از 78 كارخانه تهیه رشته و ماكارونی كه تماماً خصوصی می باشند تقریباً از صد در صد كارخانجات كشور آمارگیری به عمل آمده است.

نتایج آمار گیری به عمل آمده شامل موارد زیر می باشد:

تعداد واحدها، وضع مملكت، تعداد پرسنل، میزان مواد اولیه مصرفی عمده و غیر عمده ، مواد شیمیایی و میزان وابستگی آنها، میزان فرآورده های تولیدی و نیز اشكالات تهیه مواد بسته بندی و اشكالات تولیدی( شامل اشكالات فنی كمبود قطعات یدكی) با بررسی كه در مورد اشكالات اساسی كارخانجات به عمل آمده و می توان نتیجه گرفت كه در زمینه مواد اولیه بیته بندی و تولیدی اشكال اساسی وجود دارد.

ظرفیت اسمی كارگاههای ماكارونی طبق مواد موجود در گرمخانه‌ها كه محاسبه شده حدود 960000 تن در سال به ازاء هشت ساعت كار روزانه بدست آمده است.

وابستگی ماشین آلات در خط تولید ماكارونی نداریم و دستگاههای تولیدی واحد ماكارونی در كارخانجات تولیدی میكرون‌ (نور افشان) ، بهنام ، فرهمند و…  ساخته میشود و توسط متخصصان كارخانجات سازنده در محل نصب می گردد.

1ـ تعداد واحدها وضع مالكیت بصورت در صد كارخانجات بر مبنای تعداد در كل و همچنین تعداد كاركنان مطابق جدول زیر مشخص می گردد.



ـ تعریف چند نوع مختلف ماكارونی:



ماكارونی به چند صورت تولید می شود كه مختصراً به شرح زیر می باشد:

الف) ماكارونی بلند لوله ای نازك ، به شعاع 5/0 تا 8/0 میلیمتر كه به اسم ورمیشل معروف است اعم از آنكه به شكل طبیعی مستقیم یا پیچیده شده یا یكنواخت بریده شده یا اشكالهای دیگر به آن داده باشد.

ب) ماكارونی كوتاه به اشكال صدفی ، حلزونی ، مارپیچ ، ریسمانی تابیده و غیره كه به صورت صاف یا خط دار یا لنگره ای و غیره پر یا میان خالی معروف به راویولی و كوكیت می باشد.

ج) ماكارونی بلند تخت لب كنگره ای به پهنای 11 تا 60 میلیمتر.

د) ماكارونی مطلق، لوله ای است بلند و میان خالی اعم از آنكه جدار خارجی آن صاف یا خط دار باشد. شعاع ماكارونی صاف می تواند از 4 تا 9 میلیمتر و یا 19 میلیمتر باشد و شعاع ماكارونی خط دار می تواند 8 یا 14 یا 18 میلیمتر باشد.

هـ) ماكارونی های دیگر به اشكال برنجی ، ستاره ای ، مثلث سوراخ دار حبهای و عدسی انگشتری الفبا حلقه ای ، اعداد و غیره كه بیشتر برای مصرف سوپ مناسب هستند.

تولید ماكارونی آنچنان تابع ضوابط و مقررات خاص می باشد كه شاید نتوان در بررسی اولیه متوجه شد ، چرا كه آنچه در ایران در حال حاضر به عنوان ماكارونی در بازارها عرضه می شود می توان به جرأت گفت كه 80% محصولات تولیدی غیر استاندارد بوده و یا فقط تركیب از آرد و رنگ می باشد.

در حالیكه ماكارونی به عنوان یك غذای ساده در بازارهای جهانی مطرح است و مصرف كننده توقع دارد كه در عین اینكه محصول را به طور آماده مصرف می نماید ، همزمان با این سرعت عمل بتواند پاره ای از ویتامینها و پروتئین های مجاز را نیز به بدن برساند ، و در ایران این مطلب كمتر مورد توجه قرار دارد و یا اصلاً مورد توجه نیست و بر همین اساس است كه ماكارونی های وارداتی كه اغلب توسط مسافرین و یا بعضی از تجار و با قیمتی حدود 5 برابر محصول داخلی وارد بازار می گردد. اما با تأسف ملاحظه می گردد كه خریدار توجه بیشتری به خرید كالای وارداتی دارد چرا كه محصول وارداتی با فرمولی متفاوت و با طعمی مطلوب و مطابق سلیقه هر مصرف كننده تولید گردیده ، از نظر مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران كه با توجه به استاندارد آمریكا تهیه گردیده است.







ـ روش كار و نحوه فرآیند:



ابتدا آرد توسط الك ویبره شده سپس توسط دیتگاه هم زن به وسیله تركیب با آب خمیر ماكارونی تهیه می شود. در مرحله بعد توسط دستگاه اكسترودر فرم و شكل می گیرد.

ماكارونی شكل داده شده روی نی های مخصوص قرار گرفته و سپس درگرمخانه خشك شده بعد برش داده می شود و سپس در بسته های 450 و 900 گرمی به وسیله سلوفان و نایلون بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد.

‎آرد ماكارونی بایستی از آرد سمولینا تهیه شود كه مشخصات آن شامل رطوبت 8 الی 12، پروتئین حداقل 5/9 الی 5/18، چربی1/1 الی 4/2 ، فیبر 5/0% الی 2% و خاكستر 5/0% الی 2% می باشد. محصول باید عاری از سوراخ ، شكاف ، لك و كپك زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ عوض ننماید و در موقع نباید خمیر وله شود یا به



هم بچسبد و یا بوی خمیر و ترشی یا تلخی و طعمهای زننده داشتئه باشد. PH  ماكارونی نباید كمتر از 6 و بیشتر از 7 باشد. بسته بندی باید در پاكتهای سلوفان و یا پاكتهای نخ دار باشد ، كالا بر طبق استاندارد ملی بایستی ساخته شود و شماره استاندارد ملی ماكارونی در ایران جهت تولید ماكارونی 213 می باشد.



ـ سوخت:



با توجه به نیاز استفاده از وسائل گرمایش در داخل سالنها و ساختمانهای رفاهی كارخانه نیاز به دو دستگاه بخاری كارگاهی می باشد كه مصرف سوخت بخاریها در هر ساعت حدود 10 لیتر گازوئیل می باشد كه خواهیم داشت:

مصرف سوخت در روز                                                  80 =  8 ×  10

كل سوخت مصرفی بخاریها در سال به لیتر           220000 =  275  ×  80

ارزش كل سوخت مصرفی در سال به ریال       1.100.000 = 5  ×  22000



و با توجه به خشك كردن ماكارونی كه احتیاج به گرمخانه دارد دستگاه شوفاژ و اپراتورها كه در داخل سالن خشك كن می باشد، مصرف سوخت خشك‌كنها عبارتست از:

مصرف سوخت خشك كن در سال                             30800 =  275  ×  112



سوخت به هدر رفته                                             31000 =  200  +  30800

ارزش مصرف سوخت خشك كن در سال           1.550.000 =  50  ×  31000

كل سوخت مصرفی در سال به لیتر                       53000 =  22000  +  31000

ارزش كل سوخت مصرفی در سال                     2.650.000 =  50  ×  53000



هزینه بنزین  : اگر خودرو در روز 24 لیتر مصرف كند:

  مصرف بنزین در سال                                                 6600 =  275  × 24

  هزینه مصرف بنزین در سال به ریال                      5.280.000 = 800  × 6600



ـ آب :



واحد مورد بحث به انگیزه مصرف آب در تولید ماكارونی به مقدار 5 متر مكعب روزانه احتیاج داریم ، بنابراین خواهیم داشت:



مصرف آب در سال به متر مكعب                                       1375 =  275  ×  5

ارزش مصرف آب در سال به ریال                          687.500 =  500  ×  1375

تفكیك آن به شرح زیر:



مصرف آب در روز جهت كارگران                                        1 =  100  ×  10

مصرف آب در سال جهت كارگران                                       275 = 275  ×  1

ارزش مصرف آب در سال برای كارگران                 500 ،137 =  500  ×  275





جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره حدود 5/0 متر مكعب در روز احتیاج به آب می باشد. مصرف آب در سال جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره:

متر مكعب   5/137 =  275  ×  5/0

ارزش مصرف آب در سال به ریال                           68.750 =  500  ×  5/137

جهت مصرف تولید احتیاج به 5/3 متر مكعب آب در روز احتیاج داریم:



متر مكعب   5/962 =  275  ×  5/3

ارزش مصرف آب جهت تولید در سال                  481.250=   500  ×  5/962

مصرف آب در سال جهت كارخانه به متر مكعب

1375= 5/962+ 5/137+ 275

هزینه مصرف آب در سال جهت كارخانه به ریال

687.500 = 481.250 + 68.750 + 137.500

هزینه كل هزینه انرژی در سال به ریال

65.817.500 = 57.200.000 + 5.280.000 + 2.650.000 + 687.500







ـ فاضلاب:



فاضلاب كارخانه از دو قسمت به شرح زیر تشكیل شده است:

1ـ فاضلاب ناشی از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها.

2ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهــداشتی.

الف ـ فاضلاب حاصل از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها برای آبیاری و فضای سبز محوطه نیز می توان استفاده كرد.

ب ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهداشتی ، این فاضلاب به سپتیك تانك متصل شده و پس از ته نشین شدن لجن آن را هر چند ماه یك بار تخلیه و به خارج منتقل می گردد.



ـ تهویه و اطفاء حریق:



الف ـ تهویه:

علاوه بر طراحی پنجره ها و سالن به صورت مقابل و عمل هواكش ها كه موجب تهویه و جریان هوا در سالن می شود ، در تابستانها از تعدادی كولر آبی مناسب و در زمستان از بخاری استفاده خواهد شد.



ب ـ اعلام و اطفاء حریق:

در بخش های مختلف كارخانه سیستم اطفاء حریق (آژیر) نصب خواهد شد و برای اطفاء حریق از كپسولهای آتش نشانی به صورت متحرك و ثابت شامل





انواع گاز انیدرید كربنیك و پودرهای خشك و غیره به تعداد 4 دستگاه استفاده خواهد شد.



ـ لوازم و تجهیزات اداری:



لوازم و تجهیزات اداری شامل دو عدد میز كار اداری ، دو عدد صندلی، سه عدد فایل ، كابینت دو عدد، ماشین حساب ، رایانه و نوشت ابزار و كاغذ و انواع فرم جهت حسابداری و انبار و غیره خواهد بود.







«بخش ششم »



روش فر‌آوردن (تولید):



خمیر باید در دستگاه خمیر گیری خودكار و یا آبی كه به طور خودكار و تنظیم وارد دستگاه خمیرگیری می‌شود تهیه گردد و با فشار مناسبی از میان دستگاه عبور كند و به اشكال مختلف از قالبهای صافی داری خارج گردد و سپس با در نظر گرفتن رطوبت و حرارت لازم در محفظه‌ای مجهز به حرارت مركزی و دریچه‌های تهویه خودكار اصول خشك گردد. هوای متصاعد از ماكارونی آلوده به مواد مخمر از محفظه‌های به طریق خودكار به فضای خارج غیر سر پوشیده برده شود تا به داخل كارخانه راه نیابد.

مازاد خمیر كه موقع بریدن ماكارونی در زیر ماشینهای كار در ظرفهای مخصوصی می‌ریزد اگر دوباره بخواهند به دستگاه خمیرگیری برگردانند باید فقط از راه لوله‌های بسته و با فشار هوای كمپرسور برگرداننده شوند. فرآوردن (تولید) باید طبق اصول بهداشت و در كارخانه‌ای انجام گیرد كه هر ساله گواهی بهداشتی از وزارت بهداری گرفته باشد.



شرایط ماكارونی فرآورده شده:



ماكارونی ساخته شده باید عاری از سوراخ ، شكاف ، لك و كپك زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ پس ندهد و در موقع پختن نباید له شود یا بوی خمیر و ترشی و یا تلخی و طعمهای زننده داشته باشد و PH  ماكارونی نباید كمتر از 6 و بیش از 7 باشد.



بسته بندی و نشانه گذاری:



بسته بندی:



در كارخانه باید محوطه بسته بندی از محوطه ساخت جدا باشد به طوری كه هوای محل ساخت به هوای محل بسته بندی حتی الامكان سرایت نكند.

بسته بندی باید در جعبه های مقوایی یا پاكتهای كاغذی نخ دار یا كیسه و یا پاكتهای پلاستیك صورت گیرد. به طوری كه وزن ظرف و مظروف جمعاً از 225 یا 450 یا 900 گرم كمتر نباشد.

در مورد بسته بندی در پلاستیك باید روی بسته یا پاكت دو سوراخ ریز فراهم شده باشد. ابعاد بسته بندی به اختیار كارخانه سازنده است و كارخانه سازنده می‌تواند واحدهای 225 گرمی را به طور متصاعدی مضاعف كند.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی طرح تهیه ماكارونی , کاراموزی طرح تهیه ماكارونی , کارورزی طرح تهیه ماكارونی , دانلود گزارش کارآموزی طرح تهیه ماكارونی , طرح تهیه ماكارونی , تهیه , ماكارونی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر